Augmented Reality

 Naast een grafisch aantrekkelijke en technische GIS-kaart is er ook een interactieve tool in Augmented Reality ontwikkeld. Met deze tool kan op elke willekeurige plek een digitale expositie worden opgeroepen en in een virtuele ruimte via een iPhone of iPad bekeken worden. In deze interactieve Augmented Reality ruimte is de fysieke omgeving nog steeds te zien, dit is bij virtual reality niet het geval. Augmented Reality geeft overzicht van het totaal zonder door te hoeven klikken. Je beweegt als in een expositieruimte op eigen gepaste snelheid door de set aan informatie, bijvoorbeeld aan de hand van kaarten, afbeeldingen en infographics. Middels kleine iconen op de kaart kan detailinformatie over de desbetreffende plek worden opgeroepen. Zo wordt informatie overgebracht waar een beleving aan gekoppeld is. Om in de interactieve te komen moet er een QR-code gescand worden, daarna doorloop je een aantal stappen in de app. Vervolgens is de interactieve omgeving toegankelijk. Een innovatieve presentatie methode die in de toekomst steeds meer toegepast gaat worden.  

We zijn bezig met de Augmented Reality omgeving door te ontwikkelen. Zodat niet alleen de kaarten tweedimensionaal in de interactieve omgeving staan, maar de leidende principes of condities van een gebied in een driedimensionale landschapstegel verbeeld worden. Zo kunnen onderdelen, zoals bodem en grondwater stromingen inzichtelijk gemaakt worden. De onzichtbare elementen van reliëf, bodem en water wordt hierdoor zichtbaar gemaakt.

In 2023 is er een doorontwikkeling gemaakt, waarbij de augmented reality is gebruikt om inzicht te krijgen in de processen in de ondergrond. Hierbij zijn dus 3D landschappelijke modellen gemaakt die door middel van een animatie de bewegingen van het water laten zien. Dit is op de Dutch Design Week in Eindhoven tentoongesteld.

Scroll naar boven